Barnmorskemottagning

Mottagningarna inom mödrahälsovården brukar kallas barnmorskemottagningar eller mödravårdscentraler, MVC. På vår barnmorskemottagning erbjuder vi dig ett personligt möte med en erfaren barnmorska. Vårt arbete utgår från nationella riktlinjer. Är du gravid får du komma på regelbundna kontroller under graviditeten och får även svar på frågor om graviditeten, förlossningen och tiden efter. Vi erbjuder ultraljudsundersökning i Västerås under graviditeten och möjlighet att träffa läkare vid behov. Vi har också nära samarbete med specialistmödravården vid Kvinnokliniken i Västerås samt mödravårdspsykolog vid krisande livssituationer.

Vi erbjuder alla blivande föräldrar att gå kurser för att förbereda er inför förlossningen och föräldraskapet. Detta gäller oavsett om det är första barnet eller om ni har barn sedan tidigare. Vid behov kan du också få akupunktur t.ex. vid illamående och bäckensmärta.

Hos oss kan du även få preventivmedelsrådgivning, graviditetstest och provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar.

Har du fått hem ett brev där du erbjuds cellprovskontroll och tiden inte passar dig ska du i första hand boka om tiden via Mina vårdkontakter.


Barnmorska: Anna Svärd

Tel: 0221-266 36.

Endast tidsbokade besök hos barnmorskemottagningen.