Fillers

12

Fillers

Fillers används bland annat vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr. Behandlingen går snabbt, resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.

Samtliga behandlingar utförs av legitimerad specialist läkare. Glöm inte att det är obligatoriskt att boka en konsultation för injektionsbehandling.

Läs mer nedan om fillerbehandlingar.

Boka din konsultation eller estetiska behandling via bokadirekt här eller ring  0221-266 93.

Fillers

Fillers består av Hyaluronsyra som finns naturligt i huden och leder. Filler baserad på Hyaluronsyra används för att på ett naturligt sätt ge huden extra mycket fukt och spänst samt fyller ut och formar huden inifrån. En behandling med fillers görs genom att en försiktig injektionsbehandling läggs under hudytan som resulterar i att man fyller på och återställer ansiktspartier som tex kan vara insjunkna eller fylla i rynkor, läppar alternativt formar drag.

Behandlingsområden

Följande kan behandlas:

 • Förstora och förbättra formen på läppar och mun
 • nedåtgående mungipor
 • djupa eller markerade linjer i ansiktet
 • Föryngring av huden i ansiktet

Behandlingen

Vid behandlingstillfället markeras de områden du och din behandlare har diskuterat vid konsultationen. Fillerbehandlingar går snabbt och resultatet är inte permanent. Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer är mest lämplig för de önskade behandlingarna och de individuella förutsättningarna.

En viss smärta kan uppstå när fillern injiceras men oftast beskrives de som lindriga. De flesta fillers innehåller ett lokalbedövningsmedel som tar bort det mesta av obehaget men vi erbjuder även bedövningssalva och vid behov så kallad tandläkarbedövning, särskilt då läppar ska behandlas.

Resultatet och varaktighet

Effekten av behandlingen syns på en gång, men då svullnad och blåmärken kan uppstå kan det ta uppemot en till två veckor tills man ser slutresultatet. Hållbarheten är individuell och kan därför varierar mellan ett par månader upp till år.

Före och efter behandlingen

Före behandlingen

Det är viktigt att vi inför din behandling vet vilken typ av medicin du tar då man måste undvika blodförtunnande läkemedel liksom att du är frisk och inte har sår eller hudutslag på området som ska behandlas.

Efter behandlingen

I dygn (24 timmar) efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera det behandlade området om inte behandlaren har uttryckligen rekommenderat det, liksom att duscha området med varmt eller hett vatten samt bastubad. Intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol bör också undvikas.

Konsultation

Konsultation – Obligatorisk för injektionsbehandlingar

Obligatorisk konsultation gäller endast injektionsbehandlingar så som tex fillers, muskelavslappnande och Profhilo-behandlingar och för kunder som:

 • är nya hos oss på kliniken;
 • är återkommande kund men inte har besökt kliniken de senaste 6 månaderna; och
 • är en återkommande kund men som inte har utfört en injektionsbehandling tidigare.

Konsultationen utförs av legitimerad specialist läkare där vi går igenom önskemål och förutsättningar och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar även bilder för din personliga journal. Vi eftersträvar naturliga resultat

Vid konsultationstillfället kommer du som kund att få information om:

 • behandlingsförloppet och resultat;
 • kostnadsuppskattning för behandlingen som ska utföras;
 • eventuella behov av förnyad behandling eller åtgärd;
 • de substanser och läkemedel som används;
 • om eventuella risker, komplikationer och biverkningar som behandlingen kan medföra;
 • kontaktperson vid eventuella komplikationer efter behandlingen;
 • vilken patientförsäkring som har tecknats för verksamheten; och
 • om att verksamheten är registrerad hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Betänketid och skriftligt samtycke kommer vara obligatoriskt innan behandling kan utföras.