Profhilo

7etNb8ec

Profhilo

Profhilo är en form av flytande filler som består av Hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Behandlingar med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån. Behandlingen eftersträvar att göra så att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp på så sätt att hudtonen förbättras, huden stramas upp och linjer minimeras.

Samtliga behandlingar utförs av legitimerad specialist läkare. Glöm inte att det är obligatoriskt att boka en konsultation för injektionsbehandling.

Läs mer nedan om behandlingar med Profhilo.

Boka din konsultation eller estetiska behandling via bokadirekt här eller ring  0221-266 93.

Profhilo

Profhilo är en injektionsbehandling som innehåller Hyaluronsyra. Syran finns naturligt i huden och verkar för att upprätthålla hudens fuktbalans och binda vatten. Hyaluronsyra stimulerar också stamcellernas produktion av elastin och kollagen som ger huden sin spänst och fyllighet. Med åldern minskas mängden hyaluronsyra i huden och då tappar den sin elasticitet och blir torrare.

Behandlingsområden

Profhilo passar perfekt för en lite åldrad hy som behöver stramas upp, som ger synbar och tydlig skillnad i hudens kvalitet och yta. Profhilo går också att använda i förebyggande syfte och i kombination med andra estetiska behandlingar.

Följande kan behandlas:

  • ansikte
  • hals
  • dekolletage

Behandlingen

Profhilo injiceras precis som fillers men skiljer sig från vanliga fillers främst genom att den i stället sprids över ett stort område för att öka återfuktning. Ungefär tio små injektioner görs i ansiktet där medlet sedan sprids och verkar under huden i hela ansiktet och utlöser succesivt flera positiva processer i huden. Slutliga resultatet ser man först efter cirka fyra veckor.

En komplett behandling består av två injektionstillfällen med fyra veckor emellan. Individuella variationer kan förekomma avseende behov och resultat beroende på hur man ser ut innan behandling.

Resultatet och varaktighet

Behandling med Profhilo ger ett fint och naturligt resultat. Förbättring av hudton samt en ökad återfuktning kan oftast ses omedelbart. Ökad hudfasthet liksom jämnare och spänstigare hud samt minimering av fina linjer är något man kan se gradvis då hyaluronsyran långsamt frisätts under ungefär en månads tid vilket medför att kollagen och elastin aktiveras som bygger upp huden underifrån. Slutliga resultatet ser man först efter cirka fyra veckor. Effekten är långvarig men individuell. En ytterligare behandling kan rekommenderas efter ca fyra till sex månader för att bibehålla effekten.

Före och efter behandlingen

Före behandlingen

Det är viktigt att vi inför din behandling vet vilken typ av medicin du tar då man måste undvika blodförtunnande läkemedel liksom att du är frisk och inte har sår eller hudutslag på området som ska behandlas.

Efter behandlingen

I dygn (24 timmar) efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera det behandlade området om inte behandlaren har uttryckligen rekommenderat det, liksom att duscha området med varmt eller hett vatten samt bastubad. Intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol bör också undvikas.